В азербайджанській столиці завершилися перші Європейські ігри. Українські атлети гідно представили нашу державу, примножуючи славні традиції вітчизняного спорту. В Баку наша збірна здобула 46 (8 золотих + 14 срібних + 24 бронзових) медалей і стала п’ятою за кількістю нагород та посіла восьме загальнокомандне місце за числом золотих медалей серед 50 країн континенту.

Вагомий внесок у підсумковий успіх вітчизняних спортсменів зробили атлети,  пов’язані з Хмельниччиною. Серед тих, хто безпосередньо представляв наш край, до призової трійки та чільної десятки пробилися:
   =перше місце — нетішинки Аліна Комащук та Ольга Жовнір (фехтування на шаблях, командна першість);
   =перше місце — Аліна Махиня (вільна боротьба, вагова категорія 69 кг) — Донецька  і Хмельницька області;
   =третє місце — Віктор Петров (бокс, вагова категорія 64 кг) — Тернопільська і Хмельницька області;
   =п’яте місце — хмельничанин Дмитро Янчук (веслування в екіпажі каное-двійки, дистанція 1000 м);
   =шосте місце — хмельничанка Інна Грищун (веслування в екіпажі байдарки-четвірки, дистанція 500 м);
   =восьме місце —  нетішинка Аліна Комащук (фехтування на шаблях, індивідуальний турнір).
Срібною медалісткою в індивідуальній гонці з роздільного старту (велоспорт на шосе) стала вихованка Хмельницької ДЮСШ № 4 Ганна Соловей, котра з 14 років представляє Луганську область.  Призерами стали  студенти Кам’янець-Подільського національного університету, які, на жаль, не виступають за нашу область. Так, друге місце  посіли Ігор Радівілов та Микита Єрмак (спортивна гімнастика, командна першість), третє місце — Світлана Ярьомка (дзюдо, вагова категорія понад 78 кг). Бронзовими призерами в командній першості стали дзюдоїсти  Георгій Зантарая  і Кеджау Ньяболі.
Вдалі старти українців на Європейських іграх стали важливим етапом підготовки до ХХХІ Олімпіади — 2016 в Ріо-де-Жанейро.