У Дніпропетровську завершився чемпіонат України з веслування на байдарках та каное. Він був відбірковим до чемпіонату світу, який 19-23 серпня прийматиме італійський Мілан. Саме там спортсмени виборюватимуть ліцензії на Олімпіаду-2016.

Шанси потрапити до складу національної команди на ці відповідальні змагання використали троє хмельницьких веслувальників, котрі здобули звання чемпіо-
нів на дніпровських водних трасах. Це каноїст Павло Алтухов, якому ніхто не зміг скласти конкуренцію на дистанції 1000 м. Після здобуття «срібла» в байдарці-одиночці Інна Грищун в складі збірного екіпажу жіночої байдарки-четвірки виборола першість на п’ятисотметрівці. Дмитро Янчук разом з львів’янином Тарасом Міщуком перемогли на дистанції 500 м, а на 1000 м – поступилися на фініші лише  секундою каноїстам з Волині. На третій щабель п’єдесталу пошани піднялися наш Юрій Мельник і Олександр Беляєв, який  представляв Тернопільську та Запорізьку області. Хлопці вибороли «бронзу» у спринті (200 м) в екіпажі байдарки-двійки.
Близькими до здобуття нагород були подолянки  Діана Приймак та Анжела Шемранович, які в складі байдарки-четвірки посіли четверте місце на п’ятисотметрівці.
Готували наших спортсменів Аркадій Майстер, Андрій Томусяк, Сергій та Наталія Жиляєві.