В естонській столиці завершився чемпіонат Європи з легкої атлетики серед молоді (вікова група до 23 років). Про популярність цього виду спорту і конкуренцію в ньому  свідчать статистичні дані. З Таллінна золоті медалі вирушили до 19 країн. Всього ж нагороди отримали спортсмени 29 держав з 50. Найуспішніше виступили представники Німеччини. За ними розташувалися збірні Франції та Росії. Українці  розділили 6-7 місця за кількістю нагород, але  через відсутність «золота» опинилися на двадцятій позиції.

Щодо подолян, то вони можуть зарахувати цей чемпіонат до свого активу, адже ними завойовано дві бронзові нагороди, встановлено рекорди, отримано досвід міжнародних змагань високого рівня. Як і два роки тому, одна з лідерів української команди – Людмила Оляновська (Київська — Хмельницька області), піднялася на п’єдестал. Ця спортсменка з Ярмолинеччини лише на другій половині двадцятикілометрової дистанції не змогла витримати темп ходьби двох головних суперниць з Чехії та Росії і фінішувала третьою. Отож наша землячка додала собі до позаминулорічного «срібла» ще й «бронзу» молодіжного Євро-2015.
Чудово зарекомендувала себе Вікторія Калюжна з Полонного, яка зі старту увійшла до лідируючої п’ятірки під час бігу на 5000 метрів, а на фініші випередила на 0,07 сек. румунську спортсменку. Це принесло їй бронзову медаль з рекордом України серед молоді — 15 хв. 38,38 сек. Вона майже на півхвилини поліпшила свій найкращий попередній результат. Приємно, що поруч був її теперішній наставник — заслужений тренер України полончанин Володимир Ліщук, який коригував тактику спортсменки під час рекордного забігу.
На цій же дистанції серед чоловіків високе п’яте місце виборов спортсмен зі Старокостянтинівського району Микола Нижник, який нині навчається в Києві. Він одразу на 10 секунд поновив особистий рекорд, вперше перевершивши 14-хвилинний рубіж (13 хв. 57,47 сек.).
Драматично розгорталися для хмельничанки Марини Бех змагання зі стрибків у довжину. В кваліфікації вона з першої спроби виконала норматив, стрибнувши  на 6 м 62 см і з третім результатом увійшла до дванадцятки найкращих. Наступного дня після двох заступів дівчина змогла налаштуватись і з сьомим результатом в третій спробі  увійшла до фінальної вісімки. Остання спроба на 6 м 50 см вивела Марину на шосте місце.
Досягнення інших наших землячок, які представляють Донецьку область, скромніші. В особистих видах вони зайняли дев’яті місця: Вікторія Ткачук з Нетішина у бар’єрному бігу на 400 м, а Олена Сідорська з Полонного на 800 метрів. Лише 0,03 сек. забракло Олені для того, щоб потрапити до фіналу.
В естафеті 4х400 м українська жіноча збірна за участю Вікторії Ткачук стала п’ятою. Попереду у наших провідних легкоатлетів чемпіонат України і відповідальні міжнародні старти.