Інтрига серед лідерів
Досить цікаво й напружено відбувалися чергові поєдинки чемпіонату України з футболу в першій лізі в групі підвищення в класі.

Центральним у третьому турі був поєдинок у Житомирі між найімовірнішими претендентами на путівки до прем’єр-ліги — місцевим «Поліссям» і столичною «Оболонню». Забивши єдиний у грі гол, гості перемогли й вийшли в одноосібні лідери. Бойову нічию (1:1) зафіксовано в зустрічі львівських «Карпат» і черкаського «ЛНЗ». На жаль, другої поразки поспіль зазнав кам’янецький «Епіцентр», який цього разу поступився вдома запорізькому «Металургу» — 1:2. Гіркоти поразки зазнала на своєму полі й тернопільська «Нива», яка поступилася кременчуцькому «Кременю» — 0:2.
Тепер у «Оболоні» — 21 очко, «Полісся» — 19, «ЛНЗ» — 15, «Карпат» і «Металурга» — по 13, в «Епіцентру» — 9, «Кременя» — 5, «Ниви» — 4 очки.

У земляків — срібні нагороди
Дуже драматично проходила фінальна серія чемпіонату України з волейболу в чоловічій суперлізі сезону 2022-23 років. Для виявлення володаря золотих медалей довелося проводити аж чотири матчі між чемпіоном держави городоцькою командою «Епіцентр-Подоляни» й дніпровським «Прометеєм», які з’ясовували стосунки в Чернівцях.
Нагадаємо, що першу гру виграв чинний чемпіон країни (3:1), а у другому та третьому матчах вже «Прометей» святкував перемогу з однаковим рахунком — 3:2. За регламентом поточного сезону фінальні матчі складаються з п’яти ігор до трьох перемог однієї з команд.
У четвертому матчі «Прометей» знову переміг 3:2 і вперше став чемпіоном України. Отож у городоцьких волейболістів — «срібло». Бронзові нагороди здобула харківська «Юракадемія».

Молодці, дівчата!
У вірменській столиці Єревані відбувся чемпіонат Європи з важкої атлетики серед чоловіків та жінок. Україну представляли 14 спортсменів, у тому числі в жіночих змаганнях посланці Хмельниччини Ангеліна Ломачинська та Надія Шпилька.
Титулована Ангеліна здобула дві бронзові нагороди. Виступаючи у ваговій категорії до 49 кг, вона показала третій результат у ривку — 81 кг, а у поштовху стала п’ятою — 95 кг. Попри цей результат атлетка за сумою двох вправ з особистим рекордом
176 кг здобула бронзову медаль. Нагадаємо, що на попередньому Євро Ангеліна була другою — 167 кг. У доробку Надії, яка змагалася у ваговій категорії 59 кг, три бронзові нагороди: в ривку — 93 кг, поштовху — 114 кг і в сумі — 207 кг.
Вітаємо Ангеліну Ломачинську і Надію Шпильку та їхніх тренерів Ярослава Заболотного і Володимира Болгарина з успіхом.

Виступили відмінно
У Києві за участю 293 спортсменів із двадцяти областей та столиці проведено кубок України з дзюдо — один з найважливіших стартів у національному календарі змагань.
У командному заліку збірна Хмельниччини з п’ятьма медалями (1 — золота, 2 — срібні та 2 — бронзові) вперше посіла друге командне місце серед чоловіків, поступившись найпотужнішій команді — збірній Києва.
В особистому заліку в своїх вагових категоріях Ярослав Давидчук з Нетішинської КДЮСШ ППО ХАЕС став найсильнішим серед суперників, авангардівець Станіслав Сергійчик і динамівець Владислав Холод — другі, авангардівець Максим Разгонов і динамівець Денис Кульчицький — треті. Усі — з Хмельницького.