Медаль чемпіонату світу та дві олімпійські ліцензії  здобули хмельницькі веслувальники.

У італійському місті Мілані  відбувся чемпіонат світу з веслування на байдарках та каное, де вдало виступили всі троє представників Хмельниччини, які виконали поставлені перед ними завдання на ці змагання.
Так, Дмитро Янчук разом з львів’янином Тарасом Міщуком продовжили цьогорічну медальну традицію. Їм вдалося в каное-двійці на дистанції 500 метрів, що не входить до олімпійської програми,  вибороти «бронзу» (торік були сьомими). Це вже шоста нагорода Дмитра на цьогорічних офіційних міжнародних змаганнях (у травні – повний комплект медалей на чемпіонаті Європи, а в липні – 2 «золота» молодіжного чемпіонату світу).
Павло Алтухов повторив минулорічний результат, здобувши четверте місце в каное-одиначці на  тисячометрівці. Але ціна нинішнього виступу вища, адже потрапляння до чільної шістки – це отримання ліцензії на Олімпіаду – 2016. А потрапити в когорту лідерів було непросто, адже йому протистояли гідні суперники з 39 країн. І якщо у попередньому заїзді і у півфіналі в Павла не було особливих проблем, то головна гонка за участю дев’яти найсильніших склалася для нього важко і мала драматичну розв’язку.
Стартувавши по крайній доріжці, Алтухов на першій половині дистанції не слідкував за лідерами і значно відстав від чільної трійки, перебуваючи на останній позиції. А далі виклався сповна, продемонструвавши найкращий серед суперників час на відрізку 500-750 метрів, що вивело його на сьоме (непрохідне) місце. Потім втримав темп і зміг обійти ще трьох веслувальників на останніх метрах.
Олімпійську ліцензію для України також виборов екіпаж байдарки-четвірки, в складі якого була й хмельничанка Інна Грищун. Дівчата посіли у фіналі  п’ятсотметрівки прохідне,  сьоме місце.
Зазначу, що в каное-двійці на дистанції 1000 метрів представники Волинської області Юрій Вандюк та Андрій Рибачок теж виконали олімпійський норматив, фінішувавши четвертими. Отримані ліцензії не є іменними, а надаються країні, то ж остаточний склад екіпажів на Олімпіаду-2016 буде визначений тренерською радою Федерації каное України лише влітку наступного року.
Вітаємо з успішним сезоном подільських веслувальників і їхніх тренерів, які гідно продовжують славні традиції своїх титулованих попередників —  заслуженого майстра спорту Сергія Нагорного, Валерія Вешка, Олексія Слівінського.