Другий рік поспіль на мажорній ноті в Китаї завершує міжнародні виступи у літньому сезоні Людмила Оляновська.

Наша двадцятиоднорічна землячка з Солобковець Ярмолинецького району на змаганнях зі спортивної ходьби «AroundTaihuLake» у Сучжоу  виграла три з чотирьох етапів і показала найкращий сумарний час, забезпечивши собі перемогу в індивідуальному заліку.
Легкоатлетки протягом  чотирьох днів послідовно долали по одній дистанції  — двічі по 10 км, потім 12 км і заключні 15,6 км (усього 47,6 км). Людмила розпочала з другого місця, а вже наступного дня перемогла на десятикілометрівці з найкращим результатом сезону в світі — 42 хв. 01 сек., що перевершує її ж офіційний рекорд України (42 хв. 30,0 сек.). Свою перевагу вона надалі лише нарощувала й фінішувала із підсумковим результатом 3 год. 26 хв. 02 сек., який на 2 хв. 08 сек. кращий, ніж у найближчої переслідувачки Цеян Шеньцзе з Китаю.
Тріумф Людмили, підтриманий успішними виступами Надії Боровської з Волинської області та Інни Кашиної з Сум, дозволив жіночій збірній України перемогти й у командному заліку. Другими стали китаянки, на третій позиції — команда Польщі.
Зазначу, що торік вулицями цього ж семимільйонного міста Людмила Оляновська здолала загальну дистанцію довжиною 49,3 (11,7 +12+ 10+15,6) км за 3 год. 38 хв. 25 сек. і теж виборола першість. Тоді команда українок посіла лише сьоме місце, бо виступали не найсильнішим складом.
Людмила вже виконала олімпійський норматив, тож спокійно може планувати  підготовку на наступний рік, щоб підійти у найкращій формі до свого головного старту — Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.