26 вересня стартували змагання під назвою «Ігри патріотів». Вони приурочені Дню міста Хмельницького. Учасники вирушили до місця проведення змагань. У змаганнях беруть участь учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти міської територіальної громади.

До кожної команди входить 8 осіб (з них не менше 2-х осіб протилежної статі) віком 15-17 років, що навчаються разом в одному й тому ж закладі освіти.
Представниками від закладу освіти є вчителі предмета «Захист України» та фізичної культури.
Загальне керівництво проведенням змагань здійснює Департамент освіти та науки Хмельницької міської ради спільно з управлінням молоді та спорту Хмельницької міської ради. Безпосереднє проведення змагань покладається на суддівську колегію.
Організатори змагань планують цими змаганнями поліпшити формування у здобувачів освіти національної свідомості та патріотичних почуттів, готовності захищати свій народ і свою державу; виховувати духовно та фізично розвинутих юних українців на історичних традиціях визвольних змагань…
Учасники позмагаються у таких видах: неповне розбирання та складання автомата, спорядження магазина автомата набоями, стрільба з пневматичної гвинтівки, стройова підготовка, туристично-спортивна смуга перешкод, метання гранати на дальність, перетягування линви, історичний квест…