Маківчанин, майстер спорту міжнародного класу Володимир Копичинський має  кілька десятків різноманітних нагород та медалей з важкої атлетики і гирьового спорту. Здобув їх на аренах України, Європи, Азії.

 Цей 66-річний богатир продовжує дивувати  козацькою витривалістю та міццю, а також невичерпним джерелом енергії, яка спонукає його знову і знову підтверджувати свої чемпіонські титули на світових аренах. Кілька днів тому подолянин повернувся  з білоруського міста Гродно, де  проходив чемпіонат світу з гирьового спорту. З 18 країн було понад двісті учасників, а Україну представляли 24 спортсмени.  Володимир Копичинський завоював  золоту медаль. Виконавши за дві хвилини 70 підйомів шістнадцятикілограмової гирі, він переконливо переміг у своїй ваговій категорії.
 Володимир Мокрий, Василь Крайнічук та Сергій Ляшевський з Нової Ушиці також отримали «золото». Як зазначив  Володимир Копичинський, такого великого успіху на одних міжнародних змаганнях подоляни досягли вперше.
— Проте, напевно, для мене найприємнішим моментом на змаганнях стала не наша перемога, а перемога моєї колишньої учениці із села Зеленче Дунаєвецького району Катерини Колбік (дівоче прізвище Гриценя – авт.), яку я тренував
34 роки тому. Вона  вийшла заміж і  проживає у Білорусі. І ось тепер, на моїх очах, вона стала спочатку чемпіонкою своєї країни, а потім і світу. Заради таких моментів і хочеться жити та працювати з дітьми! – розповідає про свої враження від змагань Володимир Васильович.
  Ветеран спорту щиро дякує Руслану Петльованому з Макова та Василю Магері з Дунаєвець, які фінансували його поїздку в Гродно.