У Кам’янці-Подільському відбувся десятий ювілейний турнір з легкої атлетики, присвячений «Козацтву Запорозькому». Виступали  195 юнаків та дівчат двох вікових груп, до яких поза конкурсом долучилися п’ятнадцять   студентів місцевого національного університету.

Посланців Хмельниччини, Вінниччини, Закарпаття, Буковини та Івано-Франківщини гостинно прийняли стадіони імені Тонкочеєва і Кам’янець-Подільського   національного університету, на доріжках і в секторах яких були розіграні нагороди у 27 дисциплінах.
Незважаючи на прохолодну вітряну погоду, юні спортсмени намагалися продемонструвати максимальні результати в несприятливих умовах.  Так, у старшій віковій групі Костянтин Райтаровський, багаторазовий призер всеукраїнських юнацьких змагань, переміг у метані диска з новим рекордом турніру (49,78 м), а також у штовханні ядра. Двічі першою фінішувала у бігу на 1500 м і 3000 м перспективна Тетяна Палінкаш. Серед молодших відзначилася Христина Антонівська, яка була кращою у бігу на 100 м, 200 м, 400 м  і третьою на 800-метрівці. Всі вони з Кам’янця-Подільського.
 Хороших результатів досягли і переможці з інших регіонів, зокрема, Василь Юрик із Закарпаття (потрійний стрибок і стрибки у довжину), Олег Миронець із Хотина (біг на 800 м і 1500 м), Олена Сорокендя зі Жмеринки (біг на 800 м), Віка Жильцова з Калуша (біг на 1500 м), Віталій Кліновський (стрибки у висоту) з с. Гуменці Кам’янець-Подільського району.
Призери турніру нагороджені грамотами, медалями, подарунками. Окрім того,  спортсмени мали змогу ознайомитися з місцями козацької слави та історичними пам’ятками древнього Кам’янця-Подільського.