Майже п’ятсот  спортивних  журналістів  України  голосуванням визначили десятку кращих спортсменів  держави. 

Рейтинг очолив  представник  греко-римської  боротьби Жан  Беленюк. Наступні  місця посіли гімнаст Олег Верняєв, біатлоністка Валентина Семеренко, п’ятиборець Павло Тимощенко,  фехтувальниця  Ольга Харлан, легкоатлет Богдан Бондаренко, шахістка Марія Музичук, футболіст Андрій Ярмоленко, боксер Олександр Усик  і  тенісистка Еліна Світоліна.
Також відбулося голосування  з визначення найкращих легкоатлетів. Опитування традиційно проводилося  серед  членів  ради федерації  легкої  атлетики України, представників засобів масової  інформації та вболівальників у мережі  Фейсбук.
Найкращою  легкоатлеткою країни  визнано  Людмилу  Оляновську  – уродженку Ярмолинецького району, яка представляє  Хмельницьку та Київську області.  Наша землячка торік зібрала великий урожай нагород. Так, у спортивній ходьбі на 20 кілометрів  на чемпіонаті  світу в Пекіні  вона здобула бронзову медаль  (1 год. 28 хв. 13 сек.); встановила рекорд України та рекорд  України  на Кубку  Європи  в Іспанії (1: 27. 09);  завоювала  «бронзу»  на молодіжному  чемпіонаті  в  Естонії (1: 28. 41); а також перемогла на  престижних  багатоденних міжнародних змаганнях у Китаї, встановивши при цьому рекорд України в ходьбі  на 10 кілометрів.
Щиро вітаємо Людмилу та її наставників – заслужених  тренерів  киянина  Анатолія Соломіна  і ярмолинчанина Євгена Тараканова.