У чеському місті Рачіце в гонках другого етапу Кубка світу серед 632 учасників із 38 країн були й 20 українських веслувальників.

Дві золоті, срібна і бронзова медалі, а також перемоги над вітчизняними конкурентами за місця в олімпійській збірній – такий результат виступів трьох спортсменів із Хмельницького. В активі Інни Грищун два перших місця в складі екіпажу байдарки-двійки на дистанції 500 метрів, коли на 0,05 секунди випередили олімпійських чемпіонок Лондона-2012 з Німеччини, та за очевидної переваги знову обіграли німкень на 200-метрівці в четвірці. А от при подоланні 500 метрів їхній човен-четвірка лише на 0,011 секунди пізніше від німкень пересік фінішну лінію.
У каное-двійці на дистанції 1000 метрів серед чоловіків бронзовим призером разом з львів’янином Тарасок Міщуком став наш Дмитро Янчук. Вони, як і в Дуйсбурзі на першому етапі кубка, випередили своїх опонентів на путівку до Ріо від України –  Юрія Вандюка та Андрія Рибачка з Волині.
Павло Алтухов хоча залишився без нагород, зайнявши в каное-одиночці на 1000 метрів четверте місце, знову значно (майже на 4 секунди) випередив Едуарда Шеметила з Полтави.
Так наші земляки, з урахуванням перемог на кубку України, вже втретє в цьому сезоні довели, що саме вони здобули право гідно представити державу в Бразилії в серпні на олімпійських водних доріжках. Чекатимемо остаточного рішення тренерської ради Федерації каное України