Понад 680 спортсменів 1999 року народження і молодших на стадіоні «Зірка» в Кіровограді впродовж трьох днів виборювали нагороди юнацького чемпіонату України і путівки на перший чемпіонат Європи серед однолітків, який 14-17 липня прийматиме Тбілісі.

Окремі представники Хмельниччини, які і раніше відзначалися на всеукраїнських змаганнях, змогли піднятися на п’єдестал або пробитися до фіналів. У бігу на 2000 м з перешкодами кам’янчанка Тетяна Палінкаш (на фото) стала чемпіонкою з результатом 7 хв. 19,26 сек., що на 5,54 сек. краще кваліфікаційного нормативу на європейські оглядини.
Хмельничанка Анастасія Колотій цього разу обмежилась стрибком в довжину на 5 м 82 см, який приніс їй друге місце. Вона має шанс виступити в Грузії.
На рахунку Вадима Лонського зі Старої Синяви дві медалі. В бігу на 1500 м він фінішував третім — 3 хв. 57,62 сек., перевищивши кваліфікаційний європейський норматив (4 хв. 01,0 сек.). Але в Тбілісі поїдуть чемпіон і спортсмен, що став другим. «Срібло» на дистанції 3000 м з результатом
8 хв. 58, 50 сек., що значно поступається кваліфікаційному (8 хв. 40,00 сек.), не дозволить йому вирушити до Тбілісі.
Серед інших наших легкоатлетів виділялися хмельничани  Iван Капітанчук (біг на 400 м — четверте місце), Анастасія Бубенюк (стрибки у довжину — дев’яте місце), славутчанин Дмитро Іванчук (біг на 3000 м —  четверте місце), Станіслав Бондар (біг на 800 м —  сьоме місце).
Залікові очки для збірної області також принесли спринтери Андрій Грига (Шепетівка), Андрій Капітанчук (м. Хмельницький), Олексій Шамрай (смт Стара Синява), Сергій Коломійчук (біг на 800 м, Шепетівський район) та Владислав Дубіневич (біг на 2000 м з перешкодами, смт Стара Синява).
Відсутність на чемпіонаті низки конкурентоспроможних легкоатлетів зі Старокостянтинова та Кам’янця-Подільського не дала змоги збірній Хмельниччини піднятися вище сімнадцятого  місця серед 25 команд.