Проведено півфінал відкритого чемпіонату Хмельницького з шахів серед чоловіків та жінок.

Він зібрав 32 учасники. Серед них були і двоє наших гостей із Кам’янця-Подільського – це дев’ятирічні школярі Дар’я Бондар та Олександр Довгалюк — чемпіон України серед хлопчиків віком до 8 років.    Турнір проводився за швейцарською системою в 13 турів у форматі швидких шахів.
Вдало стартували чемпіон міста Хмельницького 1994 року Сергій Строєв та чемпіон області серед ветеранів Станіслав Блонський, які набрали в перших шістьох турах по 5 очок. У сьомому турі лідери зустрілися в очній дуелі. У цікавій боротьбі переміг С. Блонський, який став одноосібним лідером. Але вже в дев’ятому турі він зазнав поразки від юної чемпіонки України з класичних та швидких шахів серед дівчат віком до 12 років Євгенії Дзятко, яка в подальшому вдало зіграла на фініші турніру й у результаті виборола 9,5 очка з 13 можливих та стала переможницею змагань.
Друге місце в неодноразового призера міських та обласних змагань Дмитра Шевчука, який також набрав 9,5 очка й поступився переможниці турніру лише за додатковим показником. Ветерани шахів Микола Жеребний та Станіслав Блонський набрали по 9 очок й посіли відповідно третє та четверте місця. Вся четвірка переможців змагань, а також майстер ФІДЕ Михайло Григорів, кандидат у майстри спорту Сергій Попов, майстер спорту з шахів  Анастасія Зінгайло, які посіли наступні місця, вибороли право зіграти в фінальному турнірі відкритого чемпіонату міста серед чоловіків. А сестри Василіса та Серафима Явдосюк, Іра Беспалько та Світлана Соломна здобули право виступити у фінальному турнірі чемпіонату міста з шахів серед жінок. Фінальні турніри відкритого чемпіонату міста з шахів серед чоловіків та жінок відбудуться у листопаді.