Після тривалої перерви фехтувальники розпочали новий цикл офіційних змагань з етапів Кубка світу. Українські чоловіки-шпажисти у швейцарському Берні зуміли завоювати три індивідуальні нагороди: Богдан Нікішин – срібну, Ігор Рейзлін та Володимир Станкевич — бронзові.

В Орлеані (Франція) змагалися жінки-шаблістки. Там вперше в цьому році після травми в складі збірної виступила срібний призер Олімпіади-2016 нетішинка Аліна Комащук, яка в індивідуальному турнірі показала найкращий результат серед українок. Спочатку Аліна виграла п’ять поєдинків з шести в груповому раунді. В 1/32 фіналу здолала росіянку Корміліцину, а потім вперше на міжнародному рівні у напруженій боротьбі виграла  бій у співвітчизниці – діючої чемпіонки світу 2017 року Ольги Харлан з Миколаєва. На жаль, у наступній стадії турніру Аліна програла Бянко Паски з Італії і завершила свій виступ на тринадцятій позиції. Ця ж італійка напередодні в 1/32 зуміла перемогти ще одну нетішинку – Ольгу Жовнір, яка в підсумку стала п’ятдесят четвертою, а Харлан –  вісімнадцятою серед 180 учасниць.
У командних змаганнях збірна в складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Діани Залевської та Олени Прокуди зайняла п’яте місце. В 1/8 фіналу українки не мали проблем з командою Гонконгу, а в наступному турі з мінімальним розривом програли майбутнім переможцям етапу – росіянкам. У боротьбі за п’яті-восьмі місця наші дівчата до свого активу занесли перемоги над Угорщиною і США.
Вдало виступає і жіноча кадетська збірна України зі шпаги, до складу якої входять хмельничанки Дар’я Садова та Єва Мазур. На етапах Кубка кадетського циклу наші дівчата в команді тричі піднімались на п’єдестал серед  66 збірних світу: друге місце – Женева (Швейцарія), третє  – Зренянін (Сербія), третє  – Клагенфурт (Австрія).
В індивідуальних турнірах найвищі позиції хмельничанки вибороли в Женеві: Єва — восьме, Дар’я — чотирнадцяте з-поміж понад 200 суперниць.
Готував дівчат безпосередньо до боїв за кордоном головний тренер збірної команди України серед  кадеток хмельничанин Юрій Мазур.