У Баку завершився другий Європейський юнацький олімпійський фестиваль за участі майже 900 легкоатлетів  з 49 країн.

На другі юнацькі Олімпійські  ігри, які в серпні прийматиме китайське місто Нанкін, у столиці Азербайджану відібрано найсильніших.  Щодо українців, то з 41 учасника, котрі боролися за право стати олімпійцем, 13  спромоглися завоювати путівки на головний старт чотириріччя, в тому числі вибороли у гострій конкуренції з ровесниками з інших держав 8 медалей (1 золоту,
4 срібні, 3 бронзові).
Побували в Баку й наші земляки. Першим у бігу на 1500 метрів стартував Андрій Аліксійчук з Чотирбок Шепетівського району. У попередньому забігу він здобув перемогу з результатом 4 хв. 00,09 сек. У фіналі дві заповітні  ліцензії вибороли бігуни з Туреччини та Польщі. Наш Андрій з особистим досягненням 3 хв. 57,36 сек. завершив дистанцію четвертим.
Хмельничанин Едуард Забуженко за порушення техніки ходьби був дискваліфікований під час подолання 10-кілометрівки.
У третій, останній день відбору, відзначився Олександр Козубський з Новосілки Деражнянського району. Зараз хлопець навчається у Костопольському  ліцеї-інтернаті спортивного профілю Рівненської області. Метнувши спис у п’ятій спробі на 72 м 71 см, що є його особистим досягненням, Олександр здобув бронзову нагороду і путівку до Китаю.
Символічно, що саме з таким результатом на Олімпійських іграх у Лос-Анджелесі (1932 рік) фінський спортсмен Матті Ярвінен став чемпіоном. На честь його перемоги у Хельсінкі поряд з олімпійським музеєм побудували оглядову вежу висотою 72 м 71 см.