Громадська організація  «Епіцентр – дітям»  та  Фонд «Реал Мадрид» відкрили соціально-спортивну школу Фонду в Хмельницькій області.

Вона запрацювала на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, а також загальноосвітніх шкіл у селах Скаржинці Ярмолинецького та Ружичанка Хмельницького районів. У ній футболом та баскетболом займатимуться 220 хлопців та дівчат віком від 6 до 17 років з соціально незахищених родин. Для цього не лише зробили ремонти в спортивних залах цих навчальних закладів, а ще й побудували відкриті майданчики за кошти фінансового партнера проекту — компанії «Епі- центр К».
У соціально-спортивній школі працює висококваліфікована команда професіоналів: координатори, соціальні працівники, тренери, вчителі, вихователі, психологи та волонтери. Зокрема, всі тренери пройшли курс навчання у тренерів-методистів клубу «Реал Мадрид». Навчання у школі – безкоштовне.
Святкове відкриття школи відбулося на території гуманітарно-педагогічної академії.
«Рік тому ми відкрили першу школу Фонду «Реал Мадрид» у Тернополі. Це був пілотний проект. Діти вчилися, грали, тренувалися, спілкувалися з однолітками з інших країн. Вони отримали мотивацію для росту та самовдосконалення, вчилися відповідальності. Це одне з найважливіших завдань нашого проекту», – розповів віце-президент ГО «Епіцентр – дітям» Тарас Герега.
«Фонд «Реал Мадрид» прийняв безпрецедентне у своїй історії рішення й надав ГО «Епіцентр – дітям» статус свого стратегічного партнера. Жодна з 76 країн, де є школи Фонду, не має такого статусу. Завдяки цьому в кожній школі Фонду «Реал Мадрид» в Україні ми зможемо навчати не 100, а 300 дітей, які отримають додаткові можливості із на- вчання та стажування в професіоналів «Реала». Співпраця із Фондом обумовлює відкриття шкіл на шести локаціях у Київській та Хмельницькій областях, та за рік – відкриття школи в Києві», – cказав засновник компанії і спортклубу «Епіцентр», народний депутат України Олександр Герега.
Виступаючи на відкритті школи, директор із міжінституційних зв’язків фонду «Реал Мадрид», у минулому відомий футболіст мадридського «Реала» та збірної Іспанії Еміліо Бутрагеньо високо оцінив співпрацю з українською стороною.
Потім усі присутні на заході перемістилися на територію, де розташовані щойно збудовані чотири спортивні споруди під відкритим небом: два майданчики зі штучним трав’яним покриттям для міні-футболу, майданчики з синтетичним покриттям для занять баскетболом і волейболом та гри у стрітбол. Бажаючі мали можливість поцілити у футбольні ворота чи у баскетбольне кільце. Після чого зірки іспанського «Реалу» та збірної України зіграли в футбол із дітьми.
Довідка. Фонд «Реал Мадрид» – це організація, що запроваджує соціальну діяльність ФК «Реал Мадрид» у всьому світі. На сьогодні працює 900 соціально-спортивних проектів, спрямованих на виховання, інтеграцію та кооперацію для соціально захищених та незахищених верств населення, особливо для дітей віком 5-17 років, які опинилися у складних соціально-економічних умовах. Фонд нараховує понад 450 шкіл на п'яти континентах.