У манежі Львівського державного університету фізичної культури проведено перший етап Кубка України з легкої атлетики зі стрибків у висоту і ХVІ міжнародний турнір “Меморіал Олексія Дем’янюка”, майстра спорту міжнародного класу, учасника XXII Олімпійських ігор, який трагічно загинув в 1999 році.


Спортсмени змагалися у вікових категоріях дорослі та юнаки. До міста Лева прибули провідні легкоатлети України, Грузії, Словенії, котрі спеціалізуються в стрибках у висоту.  
Серед юнаків, 2000-2001 р. н., сенсацію створив Віталій Кліновський з с. Гуменці Кам’янець-Подільського району. Цей дев’ятикласник, яким два роки опікується місцевий фахівець легкої атлетики Микола Дубчак, не лише встановив особисте досягнення — 1 м 80 см, але й зміг перемогти основного конкурента зі Словенії — Марека Херстека і піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Пригадалися часи, коли першість на цих змаганнях виборювали найтитулованіші подоляни: майстер спорту міжнародного класу Андрій Соколовський (2000, 2001, 2002 рр.),  який розпочинав  спортивну кар’єру в Старокостянтинові; та заслужений майстер спорту Віта Паламар з  Хмельницького (2000 рік).
Можливо, юний Віталій підхопить естафету від названих земляків-олімпійців. Хай йому щастить!