У 1963 році в Кам’янці-Подільському  введено в експлуатацію міський стадіон (з часом йому присвоїли ім’я колишнього очільника міста Григорія Тонкочеєва). Тут  проведено сотні як спортивних, так і масових  мистецько-культурних заходів.  Разом з тим майже за шість десятиліть  свого існування він не бачив  капітального ремонту, перестав відповідати  вимогам сьогодення. Тож  місцевою владою було  прийнято   рішення щодо  реконструкції центрального спортивного об’єкта міста.

У 2016 році виготовили кошторис на капітальний ремонт стадіону, а в 2017 році проведено відповідну експертизу. Проект тривалий час перебував у переліку інвестиційних програм, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.
У 2019-му здійснено перший етап: демонтаж старого покриття, внутрішньої огорожі, дерев’яних лавок та глядацьких трибун одного із секторів. зняття верхнього шару ґрунту, установка трубопроводів та дощової каналізації.
Нинішнього року проведено коригування проектно-кошторисної документації. Сума витрат склала вже 16,5 мільйона гривень. Після процедури відкритих торгів, отримання необхідних дозволів розпочато другий етап реконструкції, який передбачає капітальний ремонт основних елементів спортивної споруди, укладання професійного кольорового покриття з каучукової крихти та бігових доріжок, облаштування газону футбольного поля з автоматичною системою зрошення, а також секторів для метання диска та молота, штовхання ядра, стрибків у довжину і потрійного стрибка, стрибків у висоту, метання спису та водні ями для бігу з перешкодами.
Слід додати, що кам’янецький міський стадіон імені Григорія Тонкочеєва – один з об’єктів спортивної інфраструктури області, який включений до переліку проєктів, що реалізуються в рамках Національної програми Президента України «Велике будівництво».
Загальна кошторисна вартість об’єкта – 16,5 мільйона гривень.
2020 року передбачено фінансування в розмірі майже 11,8 мільйона гривень із ДФРР і 1,3 мільйона гривень із місцевого бюджету. Повне завершення реконструкції головної спортивної арени Кам’янця заплановано на кінець наступного року.