На чемпіонаті Європи з важкої атлетики в Москві українські важкоатлети завоювали 17 нагород (10 — золотих, 3 — срібні та 4 — бронзові) і очолили загальний медальний залік. Друге місце посіла збірна Болгарії, третє — збірна Грузії.

В успішний виступ української збірної, яку представляли 16 важкоатлетів, вагомий внесок зробили й хмельничани. Так, Дмитро Чумак здобув чемпіонство у ваговій категорії до 109 кілограмів, набравши в сумі двоборства 407 кг. Для Чумака — це вже третє «золото» на чемпіонатах Європи поспіль.
Дебютантка турніру такого рангу Аліна Марущак у ваговій категорії 81 кг завоювала золоті медалі за сумою двоборства з результатом 236 кг і в ривку (109 кг) та бронзову нагороду в поштовху (127 кг). Ангеліна Ломачинська у ваговій категорії 45 кг здобула бронзову нагороду в ривку з результатом 67 кг, а в поштовху та за сумою двоборства посіла п’яте підсумкове місце. Обидві хмельничанки виступали в неолімпійських дисциплінах.
Готували спортсменів Хмельниччини до цих престижних змагань, які були ліцензійними до Олімпійських ігор, тренери Михайло Мацьоха, Володимир Болгарин, Ярослав Заболотний.