Кожному відомо, що сукупність фізичних навантажень, правильного харчування та нормалізованого відпочинку зумовлюють собою здоровий спосіб життя. Також, уже давно не секрет, що заняття спортом дуже корисні не тільки у фізичному плані, але і для підтримання психологічної рівноваги.

Що ж відбувається з вашим тілом під час тренування?
По-перше, запускається процес прискорення метаболізму, тобто обміну речовин, що призводить до швидкої втрати токсинів.
По-друге, розрідження крові в організмі стає більш прогресивним, що надалі дає більше шансів уникнути інсульту, або інфаркту. Оскільки саме згустки крові закорковують судини та провокують ці хвороби.
По-третє, під час навантажень, організм насичується киснем у декілька разів більше, ніж під час перебування у стані спокою.
Ефекти відчутні після першого ж тренування, але чому?
Після заняття спортом, організм піддається дії виробленого під час тренування ендорфіну – гормону щастя. Від цього нас ніби виростають крила, ми відчуваємо легкість та прилив сил. Також білки та вуглеводи засвоюються приблизно в чотири рази швидше, що надалі сприяє втраті зайвої ваги.
Через певний час після тренування відбувається іще декілька приємних змін. Серед них важливим є психологічний фактор. Ви відчуєте гордість за те, що приділили увагу своєму здоров’ю та позаймалися. Впевненість в собі виросте і виникне потреба відчувати подібне якомога частіше. Тобто з’явиться стимул.
У фізичному плані, регулярні тренування мають наступну закономірність – після енергійного вибуху тиск стабілізується і відбувається нормалізація сну. В такому випадку можна сказати: «Бувай, безсоння!».
За декілька тижнів занять, спорт перетвориться у вашу хорошу звичку, а організм перелаштується і нові відчуття вам точно сподобаються. Ви станете більш витривалими як фізично, так і морально. Підвищиться рівень гемоглобіну, покращиться робота судин та серця, а також процес регуляції цукру та інших речовин спроститься. Об’єм ваших легень стане більшим. Імунітет підвищиться. Ну і звісно що почнуть зникати небажані жирові відкладення. Щічки стануть більш рум’яними, спина рівнішою, а життєва енергія переповнюватиме вас. Хіба воно того не варте?
Якщо такі зміни очікують всього за пару тижнів, що відбуватиметься через декілька місяців регулярних тренувань?
Для початку, стабілізується емоційний стан. Більше ніяких депресій, чи різких перепадів настрою. Підвищиться поріг стресостійкості. Нервова система певною мірою оновиться. Мікрорегуляція крові покращиться завдяки кисневому насиченню організму. Також опорно-руховий апарат стане більш цупким та гнучким, а м’язи – прокачаними.
Оскільки спорт з легкістю може стати вашим новим способом життя не важко зазирнути наперед та проаналізувати, що відбудеться за декілька років регулярних та грамотних занять.
Процеси старіння сповільняться, до того ж збільшиться тривалість життя. Це буде зумовлено правильним функціонуванням гормонів, насиченням організму киснем, легким процесом циркуляції крові та хорошим метаболізмом.
Готові розпочати вже сьогодні?