Минулими вихідними в місті Хмельницькому відбувся Кубок Поділля з триатлону (акватлону) серед юніорів та дорослих. В змаганнях взяли участь збірні команди спортивних клубів міст, районів, областей України. У суботу відбулися індивідуальні змагання для професіоналів та любителів, а в неділю пройшла естафета для професіоналів Чемпіонату України та Дитячої триатлонної ліги. Першого дня змагалися майже 160 учасників, другого – майже 60. 

Чоловіки змагалися у вікових категоріях: 18-29 років, 30-39 р., 40-49 р., 50 р та старші; жінки - 18-29 р., 30-39 р., 40 р та старші.

Також в Кубку Поділля з триатлону взяла участь Юлія Єлістратова з Житомира, яка брала участь в трьох олімпіадах (Лондон, Пекін та Ріо-де-Жанейро) та поїде на Олімпійські Ігри в Токіо цьогоріч.

За результатами змагань переможцями відкритого чемпіонату України з триатлону на олімпійській дистанції стали:

Чоловіки: 1 місце — Віталій Воронцов; 2 місце — Сергій Курочкін; 3 місце — Єгор Мартиненко.

Жінки: 1 місце — Юлія Єлістратова; 2 місце — Дарина Москаленко; 3 місце — Лілія Барановська.

За результатами естафети для професіоналів Чемпіонату України та Дитячої триатлонної ліги призові місця було розподілено таким чином:

Переможці в естафеті-мікст: 1 місце — місто Київ: Москаленко Дарина, Воронцов Віталій, Барановська Лілія, Курочкін Сергій; 2 місце — Донецька область: Крилова Маргарита, Меньшиков Іван, Горобець Віроніка, Бойко Мірон; 3 місце — Дніпропетровська область: Євтушенко Карина, Астаф‘єв Олексій, Ага Марія, Маляр Дмитро.