Чем полезны занятия йогой для женщин - Сеть фитнес клубов Молот в Спб 🏆
Йога – це фізична активність, яка побудована на системі психологічної зміни свідомості, що сприяє гармонізації внутрішнього світу, рівновазі та допомагає покращити стан здоров’я.
Асани з йоги – це певні позиції у яких потрібно статично утримувати своє тіло. Вони націлені на різні ділянки тіла. Якщо підібрати для регулярних занять комплекс відповідних асан, можна підтягнути своє тіло та покращити його функціональність.

Заняття йогою допомагають м’язам розтягнутися та скинути непотрібні накопичення напруги у тілі, також вони сприяють покращенню кровообігу, та еластичності кісткової тканини. Окрім цього, під час занять йогою, кістково-м’язовий каркас тіла стає більш витривалим та зміцнюється, що надалі сприяє кращій поставі, вивільненню жирових накопичень та підтягнутості шкіри. Йога навіть може позбавити від викривлень хребта різного характеру та целюліту.

Поза цим регулярні заняття йогою можуть звільнити від втоми та стресу, а також відновити життєві сили. Такий ефект зумовлений дихальними вправами, які насичують організм достатньою кількістю кисню та знімають певні тілесні блоки. А також спокійною музикою, яка допомагає розслабитися і зосередитися на моменті.
Також правильне дихання під час занять покращує роботу легень, нормалізації метаболізму та тиску, що в наслідку запобігає серцево-судинним захворюванням.
Перевернуті асани в деяких комплексах йоги стимулюють приплив крові до обличчя, що надалі попереджує старіння шкіри та прояву зморшок.
Регулярні заняття йогою допомагають стати більш зосередженими, цілеспрямованими та осягнути духовну рівновагу, а також тренують витримку та силу волі, адже йога – це про статику та зберігання спокою.
У підсумку можна зазначити, що така активність може позбавити від емоційних та фізичних проблем, втоми, стресу, тривожності, ожиріння та ще багатьох неприємних речей, які супроводжують чимало сучасних людей. Про це свідчать різні дослідження про вплив йоги на організм.