У Вінницькій області відбувся Чемпіонат України серед учнів із водного туризму, у якому взяли участь спортсмени Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (ХОЦТКУМ), повідомляє прес-служба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Чемпіонат проходив з 30 вересня по 3 жовтня на порожнистій ділянці Південного Бугу. Під час змагань учасники повинні були подолати три дистанції IV рівня складності: «Ралі», «Слалом» та «Спринт». Водні перегони передбачували проходження дистанцій командними складами на двомісних (С-2) та чьотирьохмісних (С-4) катамаранах. Для підведення результатів змагань судді звертали увагу на швидкість проходження дистанції, а також на правильність її подолання.

Хмельницька команда складалася із Мирослава Возного, Дениса Кафтанюка, Іллі Сисюка, Івана Якимчука, Владислави Ващук, Богдана Грига, Валентина Чайковського та Віталія Гудя. Під час змагань хмельницькі спортсмени показали наступні результати:

— на дистанції «Ралі»: екіпаж С-4 прийшов п’ятим, а екіпаж С-2 — шостим;

— на дистанції «Слалом»: екіпаж С-4 подолав відстань третім, а екіпаж С-2 — шостим;

— на дистанції «Спринт»: екіпаж С-4 виборов перше місце, а екіпаж С-2 — четверте.

— у загальному заліку: команда посіла третє загальнокомандне місце (поступившись командам Київської області та міста Києва).

Тренував Хмельницьких спортсменів керівник гуртків Ігор Кукуруза.