У чеському місті Рачице спортсмени з 34 країн упродовж трьох днів виборювали нагороди чемпіонату Європи з веслування на байдарках та каное.

Збірна України, до складу якої увійшло 20 веслувальників, у медальному заліку з доробком шість нагород (1 золота+2 срібні+3 бронзові) зайняла восьме місце. Найкраще виступили команди Німеччини, Росії та Білорусі, на рахунку яких по 11 медалей.
Всі три представники міста Хмельницького повернулися додому з нагородами. Найбільшого успіху досяг Дмитро Янчук, який в екіпажі каное-двійки разом із львів’янином Тарасом Міщуком здобув «золото» на дистанції 1000 м  та «срібло» на п’ятисотметрівці. «Бронза» в складі екіпажу-четвірки України доповнила повний комплект медалей Ярчука.
Двічі на третю сходинку п’єдесталу пошани піднімався Павло Алтухов після фінальних заїздів у каное-одиночці на дистанціях 500 та 1000 метрів.
А в Інни Грищун — «срібло» на 500-метрівці в жіночому екіпажі байдарки-четвірки збірної України.
Приємно відзначити, що такого вдалого результату веслувальники Хмельниччини   ще  не досягали за часів незалежності України. Особливо радує те, що наші чоловіки змагалися в олімпійських дисциплінах. Це додало їм упевненості для подальшого здобуття ліцензій на поїздку до Ріо-де-Жанейро у 2016 році.
Успіх спортсменів розділяють і їхні тренери  — Сергій та Наталія Жиляєви і Аркадій Майстер.