На відкритий чемпіонат  області з легкоатлетичних метань на честь олімпійських чемпіонів 1972 року Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука, що вдруге проводився під патронатом Національного олімпійського комітету України, до Кам’янця-Подільського прибули 102 спортсмени з чотирьох районів і п’яти міст Хмельниччини, а також з Буковини та столиці.

Змагання відбувалися  в п’ятьох видах програми (метання списа, молота, диска, ваги та штовхання ядра) серед кадетів, юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів.  А розпочався захід з урочистого параду, під час якого очільники обласних і міських спортивних та освітянських організацій, представники депутатського корпусу згадали заслуги уславлених земляків-олімпійців та побажали високих досягнень нинішньому поколінню атлетів. Підняли Державний прапор України  майстри спорту Валентина Загоруйко та Михайло Стремедлівський — вихованці місцевого тренера Олега Вергуша. Капітанам команд та почесним гостям  було вручено запашні короваї.
На жаль, прохолодна дощова погода завадила повністю розкрити свій потенціал спортсменам, та все ж деякі з них спромоглися поліпшити власні рекорди. Найкращих результатів досягли Валентина Загоруйко (диск), Михайло Стремедлівський (ядро) та юніор Назар Муравський, який зумів послати ядро та диск за позначки першого розряду. Вони були відзначені грошовими винагородами.
У ветеранів першість у метанні диска та ваги здобув киянин Анатолій Власов, багаторазовий призер чемпіонів світу і Європи серед однолітків. Сімдесятидев’ятирічний майстер спорту Михайло Дугаєв із Чернівець став найсильнішим серед ветеранів в абсолютному заліку в штовханні ядра. А головні призи дісталися подолянці — дискоболці Валентині Загоруйко та 69-річному молотобійцю з Хотина Сергію Мельницькому.
Усі призери змагань нагороджені грамотами та медалями.  Подарунок і подяку від Хмельницького обласного відділення НОК України до свого 60-річчня отримав активіст олімпійського руху в Кам’янці-Подільському майстер спорту Леонід Щербина, котрий став призером серед штовхальників ядра в категорії ветеранів.
У командному заліку до призової трійки потрапили: місто Кам’янець-Подільський,  Шепетівський  і  Кам’янець-Подільський райони.
Свято спорту вдалося також завдяки підтримці Кам’янець-Подільського національного університету (ректор Сергій Копилов), ТОВ «Український кристал» (директор Володимир Юр’єв) і народного депутата України Володимира Мельниченка.