З ініціативи обласних відділень Міжнародної асоціації ветеранів фізичної культури та спорту і Національного олімпійського комітету України при підтримці обласної та районних держадміністрацій, органів місцевого самоврядування, ветеранських організацій  на Хмельниччині проведено агітаційно-пропагандистський пробіг, присвячений 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Захід здійснювався з метою увіковічення пам’яті полеглих воїнів і знищених окупантами мирних жителів у роки Другої світової війни, популяризації олімпійського руху, здорового способу життя серед населення області.
Майже протягом тижня організатори заходу на чолі групи факелоносців естафети олімпійського вогню 1980 року, учасників бойових дій, ветеранів військової служби та спорту, дітей війни щоденно вирушали  автотранспортом з Хмельницького за попередньо визначеними маршрутами в чотирнадцять районів. Спільно з місцевими жителями вони пробігли центральними вулицями і майданами до меморіалів, пам’ятників і обелісків воїнам та жертвам Другої світової війни, визволителям подільської землі і поклали вінки та квіти.
Повсюди спортсменів зустрічали хлібом-сіллю, оплесками, патріотичними вигуками і піснями. Проведено вісімнадцять мітингів. У ході спілкування з населенням спогадами про війну ділилися сивочолі ветерани фронту і тилу, серед яких варто виділити учасників бойових дій генерал-майора танкових військ Івана Бабака, полковника Григорія Атаманюка,  учасника трудового фронту з Хмельницького Дмитра Литовку  та найстаршого воїна — 96-річного Дмитра Мельника  з Нетішина.
Учасники пробігу відвідали також інші пам’ятні та історичні місця в регіонах, зокрема ознайомилися з експозиціями музеїв селищ Закупне, Ямпіль, Меджибіж, провели урочисту лінійку з колективом  Плужнянської школи-інтернату.
Завершився захід покладанням вінків та квітів до Вічного вогню і меморіалу на військовому кладовищі в обласному центрі. Всі учасники дійства отримали сертифікати, виготовлені організаторами пробігу до знаменної дати.