В рамках загальнонаціональної програми «Здорова Україна», вчора, 11 грудня було відкрито два «Активних парки» на Кам’янеччині, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Урочисте відкриття «Активних парків» розпочалося із зарядки. Кожен присутній долучився до неї та відчув на собі як важливо займатися спортом у своє задоволення для здоров’я.

Для того, щоб почати вести активний спосіб життя та оздоровлюватися завдяки спорту тепер потрібно зовсім нічого. Варто лише прийти на територію «Активного парку», просканувати QR код з таблички біля тренажера та обрати бажану програму тренувань, яку демонструють зірки кіно та шоу-бізнесу, чемпіони з різноманітних видів спорту, топові блогери країни, олімпійці, представники міністерств і навіть Президент України.

В «Активному парку» встановлено: «шведську» стінку, комплекс турніків, гімнастичні бруси, лавка для виконання динамічних вправ, зона для занять фітнесом (вільний простір), координаційна лінія. Кожна з цих груп позначена окремим QR-кодом. Окрім цього, у майбутньому передбачається, що на вихідних тут будуть присутні координатори, які будуть допомагати відвідувачам долучитися до рухової активності та проводити цікаві тренування і майстер-класи для усіх охочих.

Поза цим, громадам передали також додатковий спортивний інвентар, яким зможуть користуватися відвідувачі під час групових занять.

«Сподіваємось, що ці спортивні майданчики стануть одним з найулюбленіших місць активного відпочинку жителів територіальних громад. Недарма кажуть, що рух – це життя, тому закликаю усіх: обов’язково долучайтесь до «Активних парків» та ставайте здоровішими!», – закликав Володимир Юр’єв.

На відкритті були присутні представники влади: заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, начальниця управління молоді і спорту Департаменту освіти і науки ОДА Наталя Томусяк, представники Кам’янець-Подільської РДА та Кам’янець-Подільської і Орининської територіальних громад.