На Кубку Європи в іспанській Мурсії двадцятидворічна Людмила Оляновська з Ярмолинеччини, котра нині представляє Київську та Хмельницьку області, встановила рекорд України  у спортивній ходьбі серед жінок на 20 кілометрів —  1 год.  27 хв. 09 сек.

Попереднє національне досягнення було повторено нею ж  третього травня минулого року в Тайцані (Китай) під час виступу на Кубку світу. До цього рекорд належав  Вірі Зозулі, яка першою, ще 7 червня 2008 року у Сумах, подолала вказану дистанцію за 1 год. 27 хв. 27 сек.
У Мурсії зі старту Оляновська перебувала в  групі лідерів. Однак після 15 кілометрів суперниці прискорили темп, який підтримати Людмила не змогла. Прикро ще й те, що на фініші її лише на  секунду випередила росіянка Віра Соколова і відтіснила нашу спортсменку на сьоме місце.
При цьому за найменшою сумою місць трьох представниць, українська команда з 39 очками опинилася на четвертій позиції, пропустивши вперед  португалок. Другими стали італійки, а першими —  росіянки.
Порадував  і Едуард Забуженко, який покращив своє особисте досягнення в ходьбі на 10 кілометрів рівно на  хвилину, довівши його до 43 хв. 41, 0 сек. З цим результатом він фінішував вісімнадцятим серед юніорів. Зазначу, що Едуарду виповнилося лише 17 років, а більшість суперників вже досягли дев’ятнадцятирічного віку.
Наразі обоє наших земляків тренуються у досвідченого киянина Анатолія Соломіна і готуються до головних стартів сезону: Людмила — до чемпіонату світу, а Едуард — до юнацької світової першості. Серед основних їхніх вболівальників, безперечно, будуть перші тренери — Євген Тараканов з Ярмолинець та Олена Лещенко з Хмельницького.