У Харкові на стадіоні «Динамо» відбулися легкоатлетичні змагання за програмою ХІІ літньої універсіади України.

На старт вийшли 405 спортсменів, які представляли 65 вищих навчальних закладів з 24 регіонів. Серед них — заслужений майстер спорту України, 27 майстрів міжнародного класу та 115 майстрів спорту України. Більшість  із п’ятнадцяти студентів Кам’янець-Подільського  національного університету імені Івана Огієнка підтвердили свій рівень і вибороли десять призових місць.
Найвагоміший внесок зробила  Наталія Лупу, яка стала переможницею в бігу на 800 м, а також виборола «срібло» на чотирьохсотметрівці  та у складі жіночої естафетної команди. Найвитрівалішим серед чоловіків виявився Максим Якимчук (біг на 10000 м —  перше, а на 5000 м — третє місце). Ще одне «золото» своєму вишу принесла  Марина Бех (стрибки у довжину —  6 м 55 см). Дві медалі на рахунку  Олега Каяфи (біг на 800 м — друге місце та на 1500 м — третє місце). «Срібло» у бігу на 3000 м з перешкодами зумів вибороти Михайло Медвідь, одразу слідом за ним прибіг Олег Романишин. Ще одна бронзова медаль дісталася Віталію Капітанцю, який третім фінішував у бігу на десятикілометрівці. Гідну конкуренцію досвідченій чемпіонці зі свого вишу на вісімсотметрівці склала  Олена Сідорська, котра стала срібною призеркою.
Естафетна команда Кам’янець-Подільського національного університету у складі Людмили Потапенко, Олесі Мостової, Олени  Сідорської та Наталії Лупу здобула «срібло».
Попереду в найкращих спортсменів-студентів ще одне випробування –— літня всесвітня універсіада, яку 3-14 липня прийматиме місто Кванджу (Республіка Корея), де в складі національної збірної безумовно будуть і подоляни.