Чемпіонат України з легкої атлетики серед молоді, що відбувся у Кіровограді, приніс приємні сюрпризи для вболівальників нашої області. Спортсмени Хмельниччини були серед лідерів у кількох дисциплінах: з 5 представників нашого краю троє здобули чемпіонство.

Двічі першим фінішував на дистанціях 3000 м та 5000 м студент Кам’янець-Подільського національного університету Максим Якимчук. Хмельничанка Марина Бех виграла змагання в стрибках у довжину (6 м 27 см). Полончанка Вікторія Калюжна перемогла у бігу на 5000 м із результатом 16 хв. 06,03 сек. і вперше підкорила норматив майстра спорту України.
Кам’янчанин Віталій Капітанець став п’ятим у бігу на 5000 м та 3000 м з перешкодами. Старокостянтинівець Віктор Черниш, котрий нині виступає за Хмельницьку та Вінницьку області, здолавши висоту на позначці 2 м 05 см, зайняв шосте місце.
Готували названих легкоатлетів до чемпіонату заслужені тренери Володимир та Василь Ліщуки, Вадим Крушинський.
Наші землячки, студентки Кам’янець-Подільського національного університету, котрі нині виступають за Донецьку область, теж вдало виступили на чемпіонаті. Так, вихованка Нетішинської ДЮСШ Вікторія Ткачук з особистим рекордом 56,25 сек. впевнено виграла фінальний забіг на 400 м із бар’єрами. Другою завершила біг на вісімсотметрівці Олена Сідорська, яка розпочала своє спортивне сходження у Полонській ДЮСШ.
Марина Бех, Вікторія Калюжна, Вікторія Ткачук та Олена Сідорська виконали кваліфікаційні вимоги до участі у молодіжному чемпіонаті Європи, який стартуватиме 9 липня в естонській столиці Талліні. До них планує приєднатися двадцятидворічна Людмила Оляновська з Ярмолинеччини — срібна призерка у ходьбі на 20 км попереднього континентального форуму цієї вікової групи.