35 років тому було утворено Всеукраїнську добровільну організацію ветеранів України. З того часу веде свою діяльність і ветеранське формування Хмельниччини, здійснюючи захист прав і свобод її членів, соціальний захист інвалідів, людей похилого віку.

35-річний ювілей ветеранського об’єднання ми відзначаємо в умовах війни, яку розв’язала путінська росія. Ми переорієнтували практичну роботу ветеранських організацій на рейки вимог військового стану.

У цих обставинах ветеранські формування тісно співпрацюють з органами державної влади, місцевого самоврядування, беруть участь у роботі з переселенцями, волонтерській діяльності, допомозі ЗС України. Ветерани області активно працюють у волонтерських організаціях, які опікують понад 23 тисячі чоловік.

Слід особливо відзначити позитивний вплив на становлення ветеранських формувань нашого краю обласної військової адміністрації, обласної ради, їх структурних підрозділів.

Сьогодні організація ветеранів Хмельниччини в своїх рядах налічує більше 225 тисяч ветеранів.

В її структурі три районних організації та 60 організацій територіальних громад. Первинних організацій сьогодні діє в області 771.

Особливу сторінку в діяльності ветеранських організацій займають події Другої світової війни (1939-1945 pp.). На вшанування пам’яті і подвигу героїчного покоління спрямовувалась робота ветеранських організацій усі 35 років. Також особливе місці в діяльності ветеранських організацій посідає робота з виховання молоді. Відбувається співпраця із закладами культури, освіти, засобами масової інформації.

Сьогодні ми вдячні за підтримку ветеранів колективу TOB ім. Шевченка, Деражнянському молокозаводу, фірмі «Галс» із Хмельницького, Полонському підприємству «Агрохім», СТК «Летава», TOB «Відроження» з Дунаєвеччини, «Перлині Поділля» з Білогірщини та іншим.

У ці нелегкі часи ветерани спільно з усіма хмельничанами спрямовують свої зусилля на те, щоб допомогти людям виживати, разом перемогти ворогів.

Б. МЕЛЬНИК, голова обласної ветеранської організації.