Із нареченою Юлею двадцятидев’ятирічний кам’янчанин Микола Гордійчук так мріяв про щасливе майбутнє у вільній, незалежній і багатій державі, країні без корупції і насильства. Саме в такій Україні він хотів жити, ростити дітей, мати щасливу сім’ю. Задля цього був у перших рядах Революції Гідності, бійцем 15-ї сотні Самооборони Майдану. Коли розпочався військовий конфлікт на сході країни, добровольцем став на її захист. Будучи інструктором військово-патріотичного табору пластунів «Легіон-12», прагнув використати свій досвід у боротьбі з агресором. Під час з однієї з відпусток із зони АТО з коханою подали заяви про одруження, і вже за місяць мали стати на весільний рушник. Не судилося. Мрії про щасливе майбутнє, заплановане весілля та інші плани обірвала війна.
Він служив у батальйоні патрульної служби особливого призначення «Гарпун», яка виконувала спеціальні розвідувальні та протидиверсійні завдання. Поблизу Авдіївки розвідка батальйону підірвалася на розтяжці. Наш земляк помер по дорозі до лікарні, ще один боєць перебуває в комі, двоє отримали поранення середньої тяжкості. Серед них також кам’янчанин, пластун, батько шістьох дітей медик Павло Білоус, який отримав поранення плеча та легені.
Народився Микола Гордійчук у Рівному в сім’ї військових. Відтак родина переїхала в Кам’янець-Подільський. Навчався в міській ЗОШ № 7. З 1993 року член НСОУ «ПЛАСТ», належав до гуртка «Леви», а з 1996 року — до підготовчого куреня імені Устима Кармалюка. Був учасником військово-патріотичного табору «Легіон». За час юнацького пластування став пластуном-розвідником. Випускник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. За фахом — психолог. Працював інструктором військово-патріотичного табору «Легіон-12». Учасник команди КВК «Наш Формат», ведучий молодіжної програми «Шоу Кадрів». Крім того, — засновник та соліст гуртів «Своєрідне», «The Dendy». Відомий також як Nik Своєрідний. Захоплювався військовою справою, планував стати офіцером, як батько та рідний брат.
Попрощалися кам’янчани з патріотом України минулої суботи у гарнізонному Будинку офіцерів. Поховали його на Алеї слави міського кладовища.