Як передає Мінреінтеграції у Телеграмі, евакуація мешканців небезпечних регіонів України триває. 

Евакуаційні потяги з Херсону курсують майже щодня з 26 листопада минулого року, щоб жителі деокупованих територій могли врятуватися від постійних ворожих обстрілів. Власне такими потягами на Хмельниччину вже прибули 3 тисячі 107 людей. З них жити в нашій області залишилися понад дві тисячі осіб. Евакуйованих херсонців в обласному центрі зустрічають рятувальники та медики. Надзвичайники допомагають людям перенести їхні речі, а також — спуститися з вагонів тим, хто цього не може самостійно зробити. З людьми також працюють психологи.
Після прибуття евакуйовані просто на вокзалі отримували фінансову підтримку від держави. Кошти на виплати тим, хто евакуюється поїздами, з 1 листопада 2022 року. Зокрема, дорослим виплачували по 2 тис. гривень, дітям та особам з інвалідністю – по 3 тис. гривень. Гроші безпосередньо людям видавала АТ «Укрпошта».
Для забезпечення таких виплат у листопаді-грудні минулого року Мінреінтеграції спрямувало на рахунки регіональних (Хмельницької, Львівської, Тернопільської та Дніпропетровської) дирекцій Укрпошти 47,5 млн гривень.
До речі, повідомити про бажання евакуюватися можна, зателефонувавши на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48 або скориставшись чат-ботом. Крім того, для повідомлень через месенджери WhatsApp, Telegram, Viber діє номер: (096) 078-84-33.