Відрадно, що в нашій державі є чимало талановитих інженерів-конструкторів і винахідників, хист яких сповна розкривається й у важкий час війни.

Так, Тарас Крайник із Львівщини є автором і головним конструктором автівок — тактичних баггі під назвою «Мамай». Їх створюють спеціально для роботи у важких воєнних умовах, адже баггі здатне долати бездоріжжя на високій швидкості, має великий запас ходу та підлягає нескладному ремонту (що дуже важливо для наших бійців) у «польових» умовах. Цей позашляховик оснащений лебідкою та трапами для болота, а днище має захист. Таке авто може взяти на борт до чотирьох осіб. Також передбачені місця для кріплення кулеметів та іншого озброєння, є ящик для патронів та необхідних дрібниць.
Ясна річ, потреба у всепрохідному, швидкому та легкому авто на фронті завжди висока. Тому до Хмельницької обласної військової адміністрації із проханням допомогти у розв’язанні цього питання звернулися представники спецпідрозділу Сил спеціальних операцій (ССО) «Азов». Отож для бійців замовили тактичний баггі «Мамай», який був виготовлений командою львівських конструкторів та інженерів у найкоротші терміни. І вже два баггі — для ССО «Азов» та іншого підрозділу відправилися на передову.
Поспілкувався із розробником всепрохідника «Мамай» заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Ткачук і подякував йому за оперативну і якісну роботу. Варто зазначити, що Тарас Крайник власними зусиллями доставляє автівки до замовників та особисто передає у користування військовим, аби підтримати їхній бойовий дух.
А придбати авто вдалося завдяки співпраці ОВА та підприємця Олега Осіяна, який повністю профінансував виготовлення машини.
Разом до Перемоги!