Уже стало доброю традицією відзначати цю дату символічним єднанням делегацій Хмельниччини та Тернопілля на кордоні областей, символізуючи об’єднання українських земель в одну державу, що було проголошено у Києві Актом злуки УНР та ЗУНР. Цьогоріч делегації двох областей зустрічала гостина Буковина. Традиційно очільники областей обмінялися хлібом-сіллю та на знак шани поклали квіти до пам’ятника великому полководцю та звитяжцю Гетьману Петру Конашевичу-Сагайдачному.

* * *

На межі села Зіньки Шепетівського району Хмельницької області та села Сураж Кременецького району Тернопільської області відбулася зустріч представників Білогірської та Шумської громади з нагоди Дня соборності України.
Білогірський селищний голова Василь Мельник, заступник голови Роман Муляр, Шумський міський голова Вадим Боярський і його заступник Олександр Макаревич вшанували всіх, хто віддав своє життя за вільну й незалежну Україну хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.
На жаль, в зв’язку із війною відзначення Дня Соборності було позбавлене масовості, притаманній попереднім рокам. Проте хочеться вірити, що із закінченням війни життя вернеться в своє звичне русло, а з ними й традиційні святкування, які завжди являлися демонстрацією дружби сусідніх громад.