«Українська команда» започатковує курси юридичної грамотності.

Реалії сьогодення створюють безліч викликів для кожного з нас. Чи не щодня трапляються ситуації, з якими важко впоратися, не маючи певних юридичних знань. Ще більш складно переселенцям, адже всі вони покинули рідні домівки, приїхали в інше місто, де змушені налагоджувати своє життя.

Саме тому волонтерський штаб «Українська команда» започатковує курс навчань з юридичної грамотності для внутрішньо переміщених осіб. Це абсолютно безкоштовні тренінги, під час яких детально розбирають та пояснюють, як розв’язати проблеми, що з’являються у переселенців на новому місці.
До проведення таких лекцій залучатимуть провідних спеціалістів у галузі права, котрі мають відповідний досвід та кваліфікацію і зможуть максимально широко розкрити тему.
В межах одного навчального заняття планують порушувати питання отримання допомоги ВПО, співпраці з донорами та міжнародними благодійниками, пенсійного забезпечення, підтвердження трудового стажу. Особливої уваги заслуговують також житлові питання — черга на отримання тимчасового житла, оформлення та реалізація житлових сертифікатів.
Кожен слухач курсу отримає всі необхідні матеріали — пам’ятки, зразки заяв та документів, що стануть у нагоді в подальшому.
Початок курсу заплановано на квітень. Усю інформацію про точну дату та місце проведення можна буде знайти на фейсбук-сторінці Волонтерського штабу «Українська команда» Хмельниччини. Безперечно, юридичні консультації для тих, хто опинився в складних життєвих умовах, такі ж потрібні, як продукти і речі першої необхідності. Це добре розуміють волонтери «Української команди», простягаючи руку допомоги переселенцям.