Домашнє насильство - це справжня епідемія, яка багато років знищує життя людей. Статистика свідчить про те, що одна з трьох жінок на Землі стикалася з домашнім насильством. Також багато чоловіків потерпають від цього явища, проте не завжди готові розказати про це. Домашнє насильство - це не лише фізична агресія, а й психологічна та емоційна форма насильства.

Основна проблема полягає в тому, що особи, які стикаються з домашнім насильством, знаходяться в складному становищі. Зазвичай вони не можуть просто вийти зі стосунків з кривдником, тому що це може обернутися серйозними наслідками. Матеріальна залежність, страх за дітей, недостатня підтримка з боку суспільства - це лише деякі із труднощів, з якими стикнеться постраждала особа.
Важливо знати, що домашнє насильство є кримінальною діяльністю, і закон потрібно застосовувати в повному обсязі до тих, хто допускається таких вчинків.
З початку року мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства в сім’ї та насильства за ознакою статі Хмельницького міського центру соціальних служб отримано 371 повідомлення щодо вчинення домашнього насильства відносно 419 осіб, з них 70 дітей. Працівниками мобільної бригади було здійснено 272 виїзди в сім’ї, з них 9 екстрених. Під час виїзду особам, які постраждали від домашнього насильства надається інформація про соціальні, медичні, правові послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства.
В кризовій кімнаті соціально - психологічної допомоги особам які постраждали від насильства в сім’ї та насильства за ознакою статі перебувало 19 осіб, яким надано комплекс соціальних послуг: інформування, консультування, психологічна підтримка.
Кожен з нас може допомогти в боротьбі з домашнім насильством. Якщо ви постраждали або стали свідком домашнього насильства — телефонуйте за номером 102 або звертайтесь за допомогою до мобільної бригади соціально- психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства в сім’ї та насильства за ознакою статі за телефоном: (098) 354-85-03.
Детальніше про роботу кризової кімнати та допомогу особам, які постраждали внаслідок домашнього насильства в сюжеті МТРК «Місто».