Близько 4.00 год 15 серпня 2023 року російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування. Загалом було зафіксовано пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів, крім того, 8 пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

По всій території України було оголошено повітряну тривогу. У багатьох регіонах працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи безпосереднього прикриття.
В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони, знищено  16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр».

Вранці, під час повітряної тривоги, було чутно серію вибухів в Хмельницькій області. Цю інформацію підтвердив перший заступник начальника місцевої ОВА Сергій Тюрін: «У регіоні працювали сили ППО».  Даних про ушкоджен ня об’єктів, падіння уламків чи постраждалих наразі немає. Інформація уточнюється.

Чимало вибухів під час ракетної небезпеки пролунало на Львівщині. Мер Львова Андрій Садовий повідомив про влучання в місті.  За його словами, є влучення в житлові будинки, на верхніх поверхах виникла пожежа, пошкоджено дитячий садок. На майданику де гуляли малюки утворилася велетенська вирва, а посередині стрирчик уламок ракети. П‘ятнадцять людей постраждало.

Звуки вибухів було чутно і на Прикарпатті. "Працювала наша ППО. Уламки ракети потрапили на приватне подвір’я, пошкоджено господарські будівлі та житловий будинок (на фото)", — повідомила голова ОВА.

Трагічна ситуація на Волині, де відбулось влучання по одному з промислових підприємств в Луцьку. Голова місцевої ОДА Юрій Погуляйко повідомив: “На жаль, внаслідок влучання маємо жертви. Станом на зараз загинуло 3 осіб. Ще кілька постраждалих перебувають у лікарні”.

На Черкащині, у місті Сміла, зруйновані об’єкти на території медзакладу, мережі водо- і теплопостачання. Частина міста залишилася без води.
 
В одному з сіл Запорізького району ракета влучила у стадіон гімназії, пошкоджено будівлю навчального закладу, житлові будинки, будівлю дитсадку.
 
Місто Краматорськ, влучання у продуктовий склад. Загинула людина, ще одна - отримала поранення.
 
Внаслідок прильотів у Дніпрі поранення отримали дві людини - працівники підприємтсва. Також пошкоджений спортивний комплекс, де щодня займаються діти.