7 серпня перестало битися серце уродженця села Оринин, що на Кам’янеччині, начальника 9 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС у Донецькій області полковника служби цивільного захисту Віталія Кінца, який постраждав під час ліквідації наслідків обстрілу в місті Покровську.

Під час повторного обстрілу Віталій Кінц отримав тяжкі поранення, розповідають у родині рятувальників. Лікарі Дніпровської клінічної лікарні імені Мечнікова відчайдушно боролися за його життя, але, на превеликий жаль, його не стало.
Колеги-рятувальники згадують Віталія Володимировича як світлу людину, сміливого та людяного керівника, справжнього професіонала справи, який присвятив службі значну частину свого життя та вклав у неї свою душу.
«З жовтня 2018 року Віталій Кінц очолював 9 Державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України в Донецькій області, — розповів у Фейсбуці Михайло Сімашкевич, голова Кам’янець-Подільської районної ради. — До цього він керував рятувальними загонами у Добропіллі та Краматорську. Служив у лавах ДСНС із 1996-го. Він був справжнім Героєм, який, не вагаючись, завжди серед перших приходив на порятунок. Рятуючи людей, він не зберіг своє життя...»
Світла пам’ять Герою.