17 серпня у селі Солобківці Хмельницької області відкрився шелтер для внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.
Від початку повномасштабного вторгнення Солобковецька громада підтримує внутрішньо переміщених осіб, допомагає їм знайти житло та відчувати себе у безпеці на території нашої громади.

« Ідея створення гуртожитку з’явилася у 2022 році коли ми поселили багатодітну родину в «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (кризова кімната)» і побачили що є потреба у створенні таких місць компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб», - зазначає Солобковецький сільський голова
Відкриття шелтера для внутрішньо переміщених осіб з Луганської області стало можливим завдяки плідній співпраці Солобковецької територіальної громади в особі сільського голови Сергія Когута спільно з очільником Гірської міської військової адміністрації Олексієм Бабченком.
Завдяки налагодженій співпраці з благодійними організаціями та фондами такими як: Карітас Хмельницький УГКЦ, Благодійний фонд «РОКАДА»Хмельницький, Християнська місія «Допомога», Благодійний фонд «Янголи спасіння України» MONDO в Україні, а також їх матеріальної підтримки вдалося реалізувати ідею створення шелтеру. З бюджету Солобковецької сільської ради було виділено понад 2 млн грн.
Шелтер облаштовано в нежитловій будівлі колишньої поліклініки площею 292,4 м² де проведено повний косметичний ремонт, облаштовано 7 кімнат, а також кухню, кімната побуту, душові та санвузли. На момент відкриття у шелтері можуть проживати 24 особи, загалом приміщення розраховане на 30 внутрішньо переміщених осіб.
Напочатку серпня, коли облаштування шелтеру було завершено, на офіційних вебресурсах Гірської громади були розміщені оголошення про можливість заселення у шелтер ВПО з Луганської області. Слід зазначити, що проживання у шелтері безплатне, жильцям треба буде сплачувати лише комунальні послуги за користування інтернетом.