З вересня  в Хмельницькому запрацює комунальний тир з бойовою зброєю.

Новий інтерактивний мультимедійний лазерний комплекс для навчань стрільбі облаштували  на базі комунального підприємства “Навчально-тренувальний центр”, на вулиці Березневій.  Окрім старшокласників, учнів профтехосвіти та студентів до навчань залучатимуть й цивільне населення. Навички практичної стрільби зможуть відпрацьовувати  також члени ДФТГ. За словами міського голови, мультимедійний лазерний тренувальний комплекс може використовувати 14 різних видів зброї (пістолети, автомати, гранатомети, протитанкові комплекси типу NLAW, Javelin та інші види зброї, якою користуються сили оборони. Усі вправи програмують інструктори центру. 

«Вся зброя  оригінальна, не макети чи навчальна. Набір вправ на тренажері – величезний, можна встановлювати тисячі завдань різного виду складності: від початківців до діючих військовослужбовців. Комплекс дозволяє працювати індивідуально і в парах, а також проводити змагання. Вартість тренажеру 400 тисяч гривень », –  розповів  Олександр Симчишин.

Окрім того, тир працюватиме в інших залах площею 60  і 25 метрів. Для занять планують закупити 15 одиниць стрілецької зброї (п’ять карабінів і десять пістолетів). Кошти міськрада вже виділила.

Як розповів директор КП “Навчально-тренувальний центр”  Олександр Сціборовський,  комунальний тир надаватиме й платні послуги: «Людина може прийти з власною зброєю і  тренуватись  як в електронному тирі, так і виконувати бойову стрільбу. Місяць тому ми отримали ліцензію МВС для проведення таких навчань».

Нагадаємо, в Хмельницькому палаці творчості  для дітей та юнацтва торік запрацював тренувальний тир. Він також мультимедійний, проте зброя, яку використовують для тактичної підготовки, не справжня, хоча за своїми параметрами відповідає бойовій. Користуються тиром учні усіх шкіл міста, які вивчають предмет «Захист України». Обладнання для тиру обійшлося міському бюджету в 98 тисяч гривень.