Чергові наслідки ігнорування екологічними нормами та вимогами показали у соцмережах хмельничани, зафіксувавши масовий мор риби в річці Південний Буг. 

 

Сотні мертвих рибин (імовірно, коропа, щуки й плітки) видно на фото та відео, опублікованих на сторінці громадської організації “Річки Хмельниччини”. До того ж, майже нерухома вода виділяє постійний сморід. Десятки разів на рік небайдужі мешканці обласного центру намагаються звернути увагу на цю проблему, яка переросла у відкриту екологічну катастрофу. Втім, схоже, влада та відповідні органи контролю також “завмерли”.    “Коли там, на сході та півдні, хлопці кладуть життя за кожен клаптик української землі, тут, в далекому тилу, хтось отримує зарплату за свої посадові обов’язки… споглядаючи, як глумляться над природою і екологією… Як ви думаєте, хтось має відповісти за ці екологічні наслідки?”, – додає керівник ГО “Річки Хмельниччини” Віктор Карван.

Нагадаємо, у травні цього року фахівці Держпродспоживслужби та екологи дослідили проби води за фактом замору риби на річці Південий Буг. Тоді засвідчили забруднення водойми, наслідком якого стала смерть півтори сотні рибин, а розмір збитків, завданих довкіллю, склав 562 139 гривень. Матеріали передали до правоохоронних органів для встановлення причин загибелі водних біоресурсів та притягнення винних до відповідальності. Але далі справа не зрушила.