Саме з таким проханням, криком душі, звернулися у своєму листі до редакції “Подільських вістей” жителі села Давидківці Хмельницького району.
Прикро, що закриття відділень поштового зв’язку в селах Хмельниччини торкнулося вже й Давидковець. І мова йде не про віддалені невеликі села, жителі яких стали фактично заручниками через неякісну роботу пересувних відділень поштового зв’язку і не отримують належним чином поштові послуги, а про населений пункт, що знаходиться за шістнадцять кілометрів від обласного центру. Та й проживає, як виявилося, в Давидківцях майже дві тисячі людей.

Кожного тижня, на жаль, вже традиційно ми отримуємо дзвінки та звернення від наших передплатників – клієнтів Укрпошти – про те, що внаслідок неякісної роботи пересувних поштових відділень громадяни не можуть вчасно отримати газету, на передплату якої із мізерних пенсій вони все-таки намагаються викроїти кошти. А також про те, що закриття відділень у селах, безсумнівно, обриває їхній зв’язок зі світом. І цього допускати не можна!
Тому лист від Любові Яківни Помарайко, яка проживає в селі Давидківці, — це фактично голос громади, яка сподівається бути почутою.
“Допоможіть нам відновити роботу поштового відділення, щоб мати змогу отримувати газети, щоб бути в центрі подій нашої країни. Замість того, щоб підтримати людей, розширити послуги, зробити їх більш якісними, забрали останнє: закрили поштове відділення.
Більшість людей залишилась без інформації, без доставки пенсій, змоги проплатити за комунальні послуги.
Поверніть поштове відділення в село, поверніть листонош. Керівництво Укрпошти, звертаємося і до вас: почуйте простих людей.
Актив громади”.
Сьогодні, в час важкої війни, коли доступ до інформації вкрай важливий для кожного з нас, факт закриття поштового відділення свідчить про те, що людей свідомо позбавляють цього права. Втім хочеться вірити, що думку громади села Давидківці буде почуто, бо, незважаючи на всі реформи, люди мають відчувати себе людьми.