9 вересня у селі Жабинці Хмельницької області поховали 29-річного Ігоря Гуменюка, який загинув 5 липня 2023 року в приміщенні Шевченківського суду Києва внаслідок вибуху. Батьки поховали сина лише за два місяці після його смерті. 

31 серпня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації у першому читанні, за який проголосувало 265 народних депутатів. Після цього під її стінами почалися сутички. Унаслідок заворушень і кидання бойової гранати поранення дістало приблизно 140 силовиків, четверо бійців Національної гвардії загинули.
Підозрюваного у застосуванні бойової гранати, бійця батальйону МВС «Січ» Гуменюка, було затримано під час сутичок. Йому інкримінували посягання на життя співробітника правоохоронного органу і терористичний акт. Обвинувальний акт у справі було передано в суд 11 серпня 2016 року. Процес тривав 8 років. Весь цей час  Ігор Гуменюк перебував у СІЗО.
5 липня 2023 року в Шевченківському районному суді Києва сталося кілька вибухів. У суді повідомили, що один вибух стався під час конвоювання Гуменюка після засідання, на якому йому продовжили арешт. Після цього Гуменюк, за словами спікерки суду, зачинився в одному із приміщень. За деякий час у суді почули повторний вибух, після якого глава МВС Ігор Клименко повідомив, що Гуменюк загинув від вибухового пристрою.
За попередніми даними МВС, Гуменюк зачинився в туалеті, а потім кинув у варту вибуховий пристрій і намагався втекти. Чоловіка зупинили пострілом у повітря, після чого він забарикадувався в іншому приміщенні суду. Коли розпочали штурм, Гуменюк кинув у співробітників КОРД іще один вибухонебезпечний предмет, у підсумку обвинувачений загинув, а поліцейські дістали поранення.

Державне бюро розслідувань у стислі терміни встановило обставини та причини інциденту у Шевченківському суді Києва, який трапився 5 липня 2023 року. Проведено судові військову експертизу, експертизи речовин які установили залишки у камері фігуранта речовин, ідентичних тим, які спричинили вибух.  В результаті працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом правоохоронцям, внаслідок чиєї службової недбалості, згідно з даними слідства, загинув Гуменюк, який встиг поранити вибуховими пристроями кілька поліцейських.