3 жовтня відбулася нарада з інтернет-провайдерами та операторами мобільного зв’язку області за участі заступника начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Оксани Андрейчик. В нараді також взяли участь представники Держспецзв’язку та управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації ОВА.

Головною темою обговорення стала ситуація у сфері надання телекомунікаційних послуг на Хмельниччині, а також потенційні проблеми та виклики, які очікуються під час можливих блекаутів в осінньо-зимовий період. Адже у випадку повного відключення електроенергії в Україні, інтернет-провайдери та мобільні оператори зв’язку повинні гарантувати безперервну роботу та надання послуг протягом щонайменше трьох діб.
Особливу увагу під час наради було зосереджено на питаннях забезпечення доступом до Інтернету військових об’єктів, критичних об’єктів цивільної інфраструктури і пунктів незламності Хмельницької області. Також обговорено питання використання субвенцій з державного бюджету для підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості. Проговорювались можливості взаємодії між провайдерами та мобільними операторами області задля забезпечення абонентів сталим зв’язком в кризових ситуаціях.
Слід зазначити, що такі наради важливі для забезпечення надійності та стійкості комунікаційних послуг у нашому регіоні, особливо в умовах можливих загроз. Об’єднуючи зусилля всіх зацікавлених сторін, ми працюємо над забезпеченням безпеки та доступності телекомунікацій для наших громадян та оборонних структур.