Нагороди сім’ям загиблих військовослужбовців вручив заступник ректора Національної академії з персоналу полковник Павло Лисак. 

Старший сержант Олексій Решетняк проходив військову службу в підрозділах Луганського прикордонного загону, де і зустрів повномасштабне вторгнення російської федерації. В червні 2022 року зведена група військовослужбовців Держприкордонслужби України та Збройних Сил України, до якої входив Олексій, виконувала бойові завдання в районі одного із населених пунктів Луганщини.

09 червня 2022 року під час ведення стрілецького бою з ворогом старший сержант Олексій Решетняк отримав кульове поранення несумісне з життям.

Сержант Микола Ментух у жовтні 2022 року був призваний на військову службу по мобілізації, а з березня 2023 прикордонник віддано виконував свій обов’язок в зоні ведення бойових дій на сході  держави. 2 квітня 2023 року, виконуючи бойові завдання на Донеччині, під час мінометного, артилерійського обстрілу та стрілецького бою сержант Микола Ментух отримав поранення несумісні з життям.

Указом Президента України обох Героїв-прикордонників відзначено орденами «За мужність» III ступеня, посмертно.