Вечері 19 жовтня до Яремчанських рятувальників поступило повідомлення від жителя міста Хмельницький про те, що він ще з однією туристкою під час сходження на гору Брескул втратили орієнтування та заблукали, пише Галицький кореспондент з посиланням на Головне управління ДСНС в Івано-Франківській області. 

Для проведення пошуково-рятувальних робіт направили Ворохтянських рятувальників, які знайшли заблукалих туристів та супроводили до НСБ “Заросляк”, звідки вони в задовільному стані направилися до тимчасового місця проживання.

 Рятувальники вкотре нагадують: перед тим, як вирушити в гори чи до лісу, потрібно уточнити прогноз погоди, вивчити карту місцевості, або краще вирушати з тим, хто добре знає місцевість, також важливо подбати про повний заряд мобільного телефону.

 “Ніколи не вирушайте на одинці, не вдягайте непримітний сіро-зелений або чорний одяг, віддайте перевагу яскравим кольорам, так заблукалого легше помітити під час пошуку. Чудово, якщо на одязі будуть смужки, що відбивають світло”, – йдеться у повідомленні. 

 Також рятувальники радять користуватися застосунком “Порятунок у горах”. Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме: голосових дзвінків; передачі сигналів “SOS” із географічними координатами.