Повітряну тривогу через БПЛА оголошували у сімох областях України, зокрема на Хмельниччині. Під час тривоги, яка розпочалася о 4:12 і тривала до 5:48, в області пролунали вибухи.

За інформацією Повітряних Сил ЗС України, російські окупаційні війська використовували для цього «шахеди», керовану ракету Х-59 та безпілотник невстановленого типу. Ударні БпЛА типу “Shahed-136/131” були запущені з півдня (мис Чауда, Крим), та летіли у різних напрямках - через південні, східні та центральні регіони України. По маршруту їх слідування працювали Сили протиповітряної оборони. Як зазначають у Повітряних Силах ЗС України, завдяки успішній бойовій роботі підрозділів усі повітряні цілі було знищено. Серед них: 13 ударних безпілотників типу “Shahed-136/131”, одна керована авіаційна ракета та один ударний дрон не встановленого типу.

Ситуацію прокоментував перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін: «Чергова ворожа атака по Хмельниччині. І знову на захисті наші сили ППО. Станом на 6 ранку, відомостей щодо постраждалих або пошкодження майна немає. Дякуємо за оборону Збройним Силам України!».

Загалом повітряна тривога тривала вночі ще у шістьох областях. Йдеться про Одещину, Кіровоградщину, Вінниччину, Житомирщину, Черкащину та Київщину, де зафіксували загрозу застосування російських безпілотників.

Нагадаємо, що  у ніч на 22 жовтня російські війська теж атакували Україну. Наші військові вночі знищили керовану авіаційну ракету Х-59 та три ударні безпілотники Shahed-136/131. За інформацією Повітряного командування "Захід", до відбиття повітряної атаки залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби. Крім того, Повітряні Сили ЗСУ станом на ранок 22 жовтня розповіли про вісім пусків ракет С-300 із Бєлгородської області та ТОТ Донеччини, застосування керованої авіаційної ракети Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору ТОТ Запорізької області. Також противник запустив два БпЛА невизначеного типу з північного напрямку, а протягом минулої доби на півдні країни знищено три ударні БпЛА типу “Ланцет”.