У рамках навчальної поїздки 17 активних хмельничан мали можливість відвідати Страсбург (Французька Республіка) та Раду Європи, Європейський парламент, муніципалітети польських міст Краків і Ченстохова, Генеральне Консульство України у Кракові, муніципалітети німецьких міст Штутгарт і Дрезден, Центр міжнародних досліджень у місті Дрезден тощо.

Останні дні були надзвичайно насиченими та плідними для учасників. Молодь з Хмельницького відвідала Відень, столицю Австрії, де завітала до міської ради Відня. Особливо приємно було почути слова підтримки України від парламентарів ради. Після цього вирушили до Кракова, завершального міста у маршруті навчальної поїздки. Тут відбулися зустрічі з пані Ніною Габрись-Яновською, Уповноваженою президента Кракова з питань політики рівності та з паном Богданом Донсалем, Уповноваженим президента Кракова з питань осіб з інвалідністю.

Також група дізналася більше про екологічні ініціативи Кракова під час зустрічі з Евою Цалус, Уповноваженою президента Кракова з питань кліматичної освіти. Краків дійсно вражає своєю турботою про навколишнє середовище та ініціативами щодо кліматичної освіти. Знайомство з Краковом завершилося екскурсією.

Нагадаємо, що місто Хмельницький, як володар Призу Європи, отримав чек на суму 20 тис. євро, який призначений для фінансування молодіжної навчальної поїздки. Фінансування здійснювалося за рахунок коштів Парламентської Асамблеї Ради Європи.