У Нижнянському сільському будинку культури на Деражнянщині відкрили меморіальну дошку на честь Героя Анатолія Горбаченка. Військовий загинув 28 серпня минулого року під час виконання бойових завдань на Донеччині.

На урочистій церемонії були присутні рідні та друзі загиблого захисника, Деражнянський міський голова Андрій Ковпак, представники духовенства, військовослужбовці та жителі громади.
Хвилиною мовчання віддали шану світлій пам’яті Анатолія Анатолійовича Горбаченка та всіх захисників, які віддали своє життя за Україну.
За спогадами друзів, Анатолій (1995 р. н.) мав загострене почуття справедливості, він був цікавим, різностороннім, веселим, сильним духом. Воював Герой у складі 36 окремого стрілецького батальйону, був великим патріотом України. Майже з перших днів повномасштабного вторгнення пішов на фронт, командував взводом. Загинув на Донеччині біля населеного пункту Піски.
«Вічна пам’ять та слава Анатолію Горбаченку, який віддав своє молоде життя за свободу нашого народу, суверенітет і територіальну цілісність України, — наголосив Андрій Миколайович. — Спочивай з миром, Герою! Твій подвиг навічно житиме в наших серцях!».